Beskrivelse
Det er en Chardonnay, som er en mellemfyldig vin med god frugt og en meget behagelig smag, der har en yderst fin balance. Her går frugt, syre og en diskret fadlagring op i en højere enhed. Og det giver en meget harmonisk Chardonnay. Lys farve. Intens duft af pære, ananas, vanille. Fyldig vin med god frugt og en meget behagelig smag, der har en yderst fin balance. Det giver en meget harmonisk Chardonnay.
Land: |
Sydafrika |
Vinområde: |
Simonsberg |
Producent: |
Anura |
Vintype: |
Hvidvin |
Labelnavn: |
Chardonnay, Unwooded |
Årgang: |
2010 |
Druebase: |
100% Chardonnay |
Gæring: |
Kold gæring |
Lagring: |
1 måned ekstra på skallerne, Kun i ståltanke |
Holdbarhed: |
Drikkes nu og til 2014+ |
Bouquet: |
|
- Æble
- Æbler
- Abrikos
- Ananas
- Banan
- Bananer
- blomster
- Citron
- Fersken
- Flint
- Honning
- Honningmelon
- Ikke wooded
- Karamel
- Lime
- Melon
- Mineraler
- Nødder
- Pære
- Pærer
- Papaya
- Smør
- Stenfrugter
- Tropiske frugter
- Vanille
- Voks
|
Gastronomi: |
|
- Østers
- Antipasta
- Avocado
- Bisques
- Carpaccio
- Carpaccio af laks eller tun
- Cremede supper
- Fasan
- Faste oste fra Schweiz Gouda
- Fisk
- Fisk og skaldyr
- Fiske souffle
- Fiske terrin
- fjerkræ
- Fjerkræ med lyse saucer
- Foie Gras
- Frisk laks
- Ged
- Gedeost
- Gratinerede muslinger
- Grillet hummer
- Guacamole
- Hummer
- Hummer-suppe
- Hvid fisk
- Hvid fisk og shellfisk
- Hvid fisk
- kogt eller stegt
- Hvidløgsdip
- Aioli
- Jomfruhummer
- Kalvekød
- Kammuslinger
- Kammuslinger i flødesauce
- Kinesisk wok fisk med ginger og forårsløg
- Kolde grøntsagssupper
- Krabber
- Krabber på asiatisk stil
- Kuller
- Kylling
- Kylling i flødesauce
- Kylling i tomat eller hvidløgssauce
- Kyllingesalat
- Laks stegt eller grillet
- Lette patéer
- Lyst kød
- Lyst kød i fløde sauce
- Mango og fersken kebabs
- Mellemlagrede oste
- Minestrone
- Pasta i fløde/ostesauce
- Pasta salat
- Pighvar
- Røget laks
- Røget lakseæg
- Retter med røget kød
- Risotto
- Sild
- Skaldyr
- Skaldyrs salat
- Skinke
- Skinkeretter
- Stamsild
- Stegt kylling
- Stegt kylling og kyllingesalat
- Stegt skaldyr med fennikel/anis
- Sværdfisk grillet
- Tunge
|
Antal pr. colli: |
6 flasker |
|
Bedømmelse
af årgangen: |
|
Vinifikation: |
Druerne er håndhøstede ved ca 24° C. Herefter blev mosten lagt på skallerne i ekstra 1 måned for at trække de sidste aromastoffer ud. Skin og most blev presset ved ca 10° C, før den rene most blev færdigbehandlet i 12 dage ved 13° C. Mosten blev herefter hældt på tanke i 18 dage før vinen var klar og kom på flasker. |
Alkohol: |
14,0% |
Syre: |
5,3 gr. pr. liter |
Restsukker: |
3,1 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.