Vingården er beliggende ved Koelenhof Road i hjørnet mellem Devon Valley og Papegaaiberg i Stellenbosch.
Dette er et familieforetagne som i mere end 100 år har produceret vin og destilleret brandy, og alt med meget høj kvalitet.
Stefan Smitt ejer og er kældermester på Louisenhof og hans baggrund er, at han har studeret vin i Weinsberg, som er en af Tysklands ældste og mest anerkendte vinuniversiteter.
Stefan Smit, vinmager og ejer af Louisenhof har fået sin uddannelse i Europa hvor han endvidere blev meget observant på omgivelsernes og jordbundens sentisive kompleksivitet og hensynstagen.
Hans slogan er:
“Wines are produced in harmony with nature”.
Sammen med hans far, som er Oom Stevie Smit fra vingården Koopmanskloof, blev Stefan den første producent som producerede bio organiske vine i Syd Afrika i 1991.
Vingården er på 130 ha samt 70ha i området Bottelary Hills fynbos Bavaria, som indeholder noget af det mest perfekte vinområde i Sydafrika.
Louisenhof var en del af vingården Koopmanskloof indtil Stefan Smit købte denne I 1993
Stefan købte Louisenhof af hans far. Koopmanskloof vingården blev etableret I 1701 og den gamle Cape Hollandsk inspirerede hovedbygning blev bygget i 1801.
Stefans tipoldefar købte Koopmanskloof n 1896 hvor han dyrkede hvede, havde dyr samt dyrkede druer.
Den nuværende ejer startede med landbrug I 1948 og udvidede arealet til 640 hektarer med vinproduktion, hvilket er den største Wine Estate i Sydafrika.
I optegnelser fra 1860 viser det sig, at familien Smit fra Koopmanskloof endvidere destillerede meget tidlig brandy samt etablerede et af de første destillerier i Cape området.
I dag kombineret Stefan denne erfaring med moderne vinproduktions teknikker for at optimere den fine tradition af at producere flotte vine, som gene mere end et århundrede har været kendetegnende for familien.
Louisenhof vingården udvikler sig med basis en et stort antal ideelle mikroklimaer på bakkerne af Devon dalen, Papegaaiberg samt bakkerne der er beliggende ved Simonsberg bjerget.
Her bliver vine produceret i harmoni med naturen, som uden tilsætningsstoffer resulterer i sunde og druer med høj kvalitet.
Fair Trade produktion er vital for Stefan og endvidere anvendes kun naturlige ozon frie bio-life pesticider
Den filosofi fortsætter i vinkælderen hvor røde- og hvide vine der har vundet mange awards bliver produceret.
Louisenhof Wine Estate laver en unik Portvin som hedder Perroquet Cape Tawny Port, sammen med en fantastisk Potstill brandy, som bliver produceret på en af de ældste kedler i landet, bygget I 1930.