Beskrivelse
Det er en Chardonnay, som er en mellemfyldig vin med god frugt og en meget behagelig smag, der har en yderst fin balance.
Her går frugt, syre og en diskret fadlagring op i en højere enhed. Og det giver en meget harmonisk Chardonnay. ![](https://test.born-wine.dk/wp-content/uploads/2017/06/LOTHIAN-LOGO-300x300.jpg)
Lys farve. Intens duft af pære, ananas, vanille. Mellemfyldig vin med god frugt og en meget behagelig smag, der har en yderst fin balance.
Det giver en meget harmonisk Chardonnay.
Ripe citrus, pineapple flavours, combined with hints of spice and honey which are integrated with subtle French oak aromas. This wine has a rich palate with a delicious lingering aftertaste.
Land: |
Sydafrika |
Vinområde: |
Elgin |
Producent: |
Lothian Vineyards |
Vintype: |
Hvidvin – frisk og elegant med stor frugtsmag |
Labelnavn: |
Chardonnay |
Årgang: |
2016 |
Klassifikation: |
Private cellar |
Druebase: |
100% Chardonnay |
Gæring: |
Kold gæring |
Lagring: |
36 timer ekstra på skallerne |
Holdbarhed: |
Drikkes nu og til 2021+ |
Bouquet: |
Citron |
Honning |
|
Citron |
Lime |
|
Ananas |
Caribiske dufte |
|
|
|
Gastronomi: |
|
Skaldyr |
|
Fisk |
Lyst kød |
|
Foie Gras |
Røget laks |
|
Fiske terrin |
Frisk laks |
|
Hummer |
Jomfruhummer |
|
Kammuslinger i flødesauce |
Skaldyrs salat |
|
Kylling i flødesauce |
Kolde grøntsagssupper |
|
Krabber på asiatisk stil |
Pasta salat |
|
Minestrone |
Bisques |
|
Risotto |
Fiske souffle |
|
Gedeost |
Cremede supper |
|
Hvid fisk og shellfisk |
Fisk og skaldyr |
|
Avocado |
Kyllingesalat |
|
Mango og fersken kebabs |
Skinke |
|
Kalvekød |
Retter med røget kød |
|
Fjerkræ med lyse saucer |
Lette patéer |
|
Mellemlagrede oste |
Antipasta |
|
Guacamole |
Hvidløgsdip |
|
Aioli |
Carpaccio af laks eller tun |
|
Lyst kød i fløde sauce |
Pighvar |
|
Gratinerede muslinger |
Hummer suppe
|
|
|
Kinesisk wok fisk med
Bouquet: |
Citron |
Honning |
|
Citron |
Lime |
|
Ananas |
Caribiske dufte |
|
|
|
Gastronomi: |
|
Skaldyr |
|
Fisk |
Lyst kød |
|
Foie Gras |
Røget laks |
|
Fiske terrin |
Frisk laks |
|
Hummer |
Jomfruhummer |
|
Kammuslinger i flødesauce |
Skaldyrs salat |
|
Kylling i flødesauce |
Kolde grøntsags supper |
|
Krabber på asiatisk stil |
Pasta salat |
|
Minestrone |
Bisques |
|
Risotto |
Fiske souffle |
|
Gedeost |
Cremede supper |
|
Hvid fisk og Shell fisk |
Fisk og skaldyr |
|
Avocado |
Kyllingesalat |
|
Mango og fersken kebabs |
Skinke |
|
Kalvekød |
Retter med røget kød |
|
Fjerkræ med lyse saucer |
Lette patéer |
|
Mellemlagrede oste |
Antipasta |
|
Guacamole |
Hvidløgsdip |
|
Aioli |
Carpaccio af laks eller tun |
|
Lyst kød i fløde sauce |
Pighvar |
|
Gratinerede muslinger |
Hummer suppe
|
|
kogt eller stegt |
Kinesisk wok fisk med |
|
Kuller |
ginger og forårsløg |
|
Røget lakse æg |
Laks stegt eller grillet |
|
Stamsild |
Sild |
|
Kylling i tomat eller hvidløgssauce |
Sværdfisk grillet |
|
|
Stegt kylling |
|
Grillet hummer |
kyllingesalat |
|
Østers |
Stegt skaldyr med fennikel/anis |
|
Skinkeretter |
fennikel/anis |
|
Faste oste fra Schweiz |
Fasan |
|
Gouda |
Tunge |
|
|
Pasta i fløde/ostesauce |
|
|
|
Antal pr. colli: |
6 flasker |
|
|
Kuller |
ginger og forårsløg |
|
Røget lakseæg |
Laks stegt eller grillet |
|
Stamsild |
Sild |
|
Kylling i tomat eller |
Sværdfisk grillet |
|
hvidløgssauce |
Stegt kylling og |
|
Grillet hummer |
kyllingesalat |
|
Østers |
Stegt skaldyr med |
|
Skinkeretter |
fennikel/anis |
|
Faste oste fra Schweiz |
Fasan |
|
Gouda |
Tunge |
|
|
Pasta i fløde/ostesauce |
|
|
|
Antal pr. colli: |
6 flasker |
|
Awards: |
Guld på Veritas Awards, 4 stjerner i John Platter, Guld på Michelangelo International Awards |
Bedømmelse
af årgangen: |
![vinglas](https://test.born-wine.dk/wp-content/uploads/2016/09/vinglas.gif) ![vinglas](https://test.born-wine.dk/wp-content/uploads/2016/09/vinglas.gif) ![vinglas](https://test.born-wine.dk/wp-content/uploads/2016/09/vinglas.gif) ![vinglas](https://test.born-wine.dk/wp-content/uploads/2016/09/vinglas.gif) ![vinglas](https://test.born-wine.dk/wp-content/uploads/2016/09/vinglas.gif) |
Vinifikation: |
Druerne er håndhøstede ved ca 24° C. Herefter blev mosten lagt på skallerne i ekstra 2 måneder for at trække de sidste aromastoffer ud. Skin og most blev presset ved ca 10° C, før den rene most blev færdigbehandlet i 12 dage ved 13° C. Mosten blev herefter hældt på tanke i 18 dage før vinen var klar og kom på flasker. |
|
Alkohol: |
14,5% |
Syre: |
5,7 gr. pr. liter |
Restsukker: |
3,1 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.