Er en naturlig del af vinproduktionen, idet kork stadigvæk er det bedste naturprodukt til at holde vinen i flasken og stadig lade vinen ilte og dermed udvikle sig i flasken.
Når talen går på, at “vinen har prop”, forholder det sig dog anderledes.
Det handler om, at vinen dufter og/eller smager af prop, hvilket absolut ikke er særlig behageligt.
De fleste vinnydere har sikkert oplevet “prop” uden at notere sig det. Smagen har været “tør”, duften måske ligeså eller direkte ubehagelig.
Men det er med prop som med så mange andre ting her i livet, man skal have prøvet det, før man ved, hvad det er.
Bliv derfor ikke alt for ked af det, når de oplever en vin med prop.
Duft, smag og lær af det.
Kontakt herefter Deres vinhandler, og hvis han ellers er sin opgave voksen, vil han helt sikkert erstatte den uheldige flaske.
Er en naturlig del af vinproduktionen, idet kork stadigvæk er det bedste naturprodukt til at holde vinen i flasken og stadig lade vinen ilte og dermed udvikle sig i flasken.
Når talen går på, at “vinen har prop”, forholder det sig dog anderledes. Det handler om, at vinen dufter og/eller smager af prop, hvilket absolut ikke er særlig behageligt.
Smagen har været “tør”, duften måske ligeså eller direkte ubehagelig.
Men det er med prop som med så mange andre ting her i livet, man skal have prøvet det, før man ved, hvad det er.
Bliv derfor ikke alt for ked af det, når de oplever en vin med prop. Duft, smag og lær af det.
Kontakt herefter Deres vinhandler, og hvis han ellers er sin opgave voksen, vil han helt sikkert erstatte den uheldige flaske.
Husk blot på, at hidtil er ingen udåndet af at drikke en vin med prop
Der er megen psykologi indblandet i mysteriet omkring prop, og mange ser spøgelser i misforstået iver efter at gøre sig bemærket som vinkender i et selskab.
Dermed har mange “raske” flasker måttet lade livet, fordi “en vinkender” har dømt en flaske forkert.
En sådan dom smitter med rette omkring et veldækket bord, idet ingen jo vil fremstå som uvidende, og derfor også hurtigt “bliver ramt af prop”…