Anura Wine Estate



Historie


Navnet ANURA betyder på latin frø, og på afrikaans har området navnet Padda Bult.

Vingården er beliggende i hjørnet mellem Simonsberg, Paarl og Stellenbosch, der er et meget perfekt sted at producere topvine.

Dette er et familieforetagne som ejes af Bouma familien, som har ejet vingården siden 1990.

Ved siden af vinproduktionen har gården endvidere et lille spændende mejeri med navnet Forrest Hill Cheese, hvor der produceres dejlige brie og Camembert oste, og alt med meget høj kvalitet.

Anura kom første gang på verdenskortet i 2001, hvor deres første vine vandt Dobbeltguld i Veritas og har de efterfølgende mange år vundet mange awards for deres vine.

Vingården er på 150ha hvoraf 90ha anvendes udelukkende til Deres topvine.

Tymen Bouma ejer og er kældermester på Anura og hans baggrund er, at tidligere har været tandlæge.

Og i 2010 kom hans søn Lance med i produktionen og laver vine blandt andet under hans eget navn LB.


Anura er beliggende mellem Paarl og Stellenbosch og har været i Bouma familien siden 1990, hvor deres primære fokus har været to producere druer for andre førende vinerier. Tymen Bouma trak sig tilbage i 2001, hvor han besluttede at udvikle og producere vine.

Anura har 90 hektarer til vinproduktion med primær fokus på røde vine. Der produceres i gennemsnit ca. 500 tons druer pr. År, hvor der bliver udvalgt ca. 60 tons for egenproduktion. Deres første år med egenproduktion var 2001, hvor det lykkedes Anura at producers vine med meget høj kvalitet og i topklasse.

De producerer fantastiske hvide vine med fokus på Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Viognier og Chardonnay og senere er tilkommet dejlige Pinot Grigio. Primært er alle vinene produceret uden anvendelse af egetræ så friskheden bevarer og smagen er dejlig og elegant.

På de senere år er deres ufiltrerede Sauvignon Blanc opnået meget høje ratings samt masser af Awards og jeg kan nævnte at vinene er utroligt dejlige, hvilket også mine kunder med stor accept, anerkender.

Den primære fokus er røde vine med fokus på Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz og Pinotage.

De nye og spændende druesorter med mere europæisk stil er kommet til fra årgangen 2004, og det er følgende druetyper Sangiovese, Niebiolo,  Malbec, Mourvèdre, Petit Verdot, Pinot Noir og Grenache.

Historie og fremtid


Nu her på mere end 15 året af Anuras korte levetid, har denne unge Wine Estate markeret sig kraftigt på det Sydafrikanske vinkort og har fundet mange tilhængere i de lande, hvor vinene kan købes.

Anura navnet kommer fra det latinske ord for frø, for at markere at området hvor vingården er beliggende et kendt som Padda Bult (Frog Hill).

Tymen og Jenny Bouma hare ejet den 228 hektar stor vingård siden 1990. Det primære område er beliggende ved de m indre bakker der er starten på Simonsberg bjergene. I dette område er mange berømte Wine Estates beliggende og er naboer til Anura.

Endvidere er deres søn Lance, som også er vinudddannet kommet ind i produktionen og dette gør han ganske flot.

Hans første store projekt var at udvikle en Cap Classique MCC, og hans første årgang 2006 er ganske simpelt fremragende og blev udnævnte til Sydafrikansk MCC i Top 3.


Et unikt microclima bekræfter området med deres fantastiske vine, hvilket allerede er dokumenteret med de mange awards som deres vine har vundet.

I samme forbindelse kan nævnes at der findes nogle ældre vinstokke som producerer topvine, og her kan nævnes Chenin Blanc som er 30 år gamle og Pinotage der er mere end 35 år gamle.

Hans passion og dedikerede kommitment til at producere og høste top rødvine ikke kun motiverede ham til at producere hans første årgang, men gav ham endvidere stor fornøjelse og tilfredsstillelse.

Hans vision og planer for fremtiden implicerer bade Bouma familien og Anura teamet i forbindelse med væksten af Anuras produkter.

Overigt over udvikling

1989 – 1991
The Bouma Family purchase the farm previously known as ‘Sonop’ (Dutch for Sunrise), change its name to “Beaumont’ and begin to enjoy the farming life. In 1991 the head offices of Spectacle City, a flourishing optometry business, are built on the farm.

1992 – 2000
In 1992, the Boumas commence with planting of new trellised vineyards. The first vines consist of a combination of Pinot Noir and Merlot.
In 1993, they also proceed to plant a plum orchard. Between 1996 and 2000, red cultivars Shiraz, Sangiovese, Petit Verdot and Pinotage are added, as well as white varietal Chardonnay.
In 2000, Anura Vineyards is born, and the cheesery, Forest Hill, comes into being.

2001 – 2006
In 2003, they open their restaurant, Lilly Pad, where guests can enjoy tasty dishes made with fresh, seasonal ingredients.
In 2005, Lance Bouma participates in his first harvest and begins working in the cellar.
2006 sees the opening of the new tasting room facility, where visitors sample both Anura and Frog Hill wines, as well as Forest Hill cheeses.

2007 – 2009
In 2007 Anura undergoes a major expansion of its labeling, cellar and warehouse facilities.
In 2008, Froggit Foods, a gourmet condiment company, is established on the farm.

2010 – 2012
Between 2010 and 2012, the Boumas plant additional varietals Novelle, Grenache Noir, Nebbiolo, Tempranillo, Pinot Gris, Carignan, Grenache Blanc, Viognier and Sangiovese and Mourvèdre, and in so doing expand the Anura portfolio extensively.
In 2011, 12 Pigs Charcuterie is established, widening the range of gourmet products made on the farm.

Anura producerer 4 labels

Anura rangen fokuserer på vine med New World med frugtagtig næse, men samtidig med kompleksitet og struktur og elegance fra den gamle verden.

Alle rødvine drager benefits af modning på egetønder fra 12 til 25 måneder. Intensiv egetræs modning af både røde- og enkelte hvide vine, sikrer mere komplekse og spændende vine.

LB, som er sønnen Lance Bouma’s egen produktion af udvalgte vine. Hans har allerede vist sin store kvaliteter i produktion af nye og spændende vin samt Cap Classique MCC.

Han har valgt kun at producere rødvine og hans startede med en vin med hans fars navn,  Tymens Blend, så kom en Cape Blend og senest nogle fantastiske Cape Cuvee’er. Senest er han begyndt at fokusere på Italienske druer Sangiovese.

Frog Hill, som er opkaldt efter en af bakkerne på vingården er second label og dette gælder også Rue De Cap vinene .

Disse vine sælges primært til restaurant segmentet og alle vinene som let drikkelige vine uden stor lagringstid, men alle med stor kvalitet og til meget attraktive priser.

Rue De Cap, Er en ny produktserie fra 2017 som skal være en døråbner/second label med stor kvalitet på vinene. Vinene er udviklet til det Skandinaviske marked og forhandles kun gennem Born Wine-Import.

I denne serie starter vi op med rødvine fra årgang 2013 og findes i Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon samt en Cabernet/Merlot. Senere vil der også blive produceret en Chenin Blanc fra superårgangen 2016

Ved siden af vinproduktionen har gården endvidere et lille spændende mejeri med navnet Forrest Hill Cheese, hvor der produceres dejlige brie og Camembert oste, og alt med meget høj kvalitet.